Nötångest
Jag är lite rädd för mina wasabinötter. Har en hel hink full som jag köpt hos kinesen. Dom är jättegoda och jättestarka!
Ända fram till nöt nummer fem går bra, sedan känner jag paniken bubbla upp inom mig när jag stoppar nöt nummer sex och sju i munnen.
Efter det skyndar jag mig att stänga hinkens lock och tårarna trillar. Lite av rädsla och lite av lättnad.
Ända fram till nöt nummer fem går bra, sedan känner jag paniken bubbla upp inom mig när jag stoppar nöt nummer sex och sju i munnen.
Efter det skyndar jag mig att stänga hinkens lock och tårarna trillar. Lite av rädsla och lite av lättnad.
Kommentarer
Postat av: stenh
Wasabins karaktäristiska smak kommer av de isotiocyanater den innehåller, vilket inkluderar 6-metyltiohexylisotiocyanat, 7-metyltioheptyl-isotiocyanat och 8-metyltioocytlisotiocyanat. Vetenskapliga studier har visat att dessa isothiocyanter har en hämmande effekt på tillväxten av mikrober, enligt Wikioedia :-)
Postat av: L80
Stenh: Exakt! Precis så känns det! ;)
Postat av: Blingbling till Jerk
Men vad är mikrob för något. Är det bra att wasabin hämmar ens mikrober?
Jag vet precis hur du känner, för jag sitter på en burk jag med. Köpt hos kinesen.
Postat av: Blingbling
till L80 skulle det ju stå. Fasen, nu är man avslöjad att man är inne hos Jerk och kommenterar hoohoho.
Postat av: L80 till BlingBling
Busted!
Jag gick faktiskt in och läste om mikrober och jag tror att det är bra med wasabi - om än så tårfyllt!
Trackback