Mäh!

Tycker om att ha tomt i almanackan.

Ska det finnas stående inslag, så måste det vara saker jag tycker om att göra, saker jag ser fram emot. Just nu är det kvällarna på torsdagar (teater) och fre-, lör- och söndagar (Brännö) som är gladbokade. Men...

Dagtid är det inte jag som bestämmer. Då är det andra som bokar upp mig. Varför heter det då att det är "min" kalender? Det är det ju inte. Min kalender startar inte förrän runt kl 18.00.

Ska banne mig börja boka möten med mig själv!

Tips från coachen

Alltså, ärligt talat - är dom här grabbarna på riktigt?


Klirr i kassan

Yihaa! Har just fått besked om att den lilla rollen är min. Ki-tjing - lagom till jul.

Det är bara en yttepytteroll i tv-serien Hjälp!, men ändå.

Om jag jämför mitt vanliga jobb - som tar energi, så är filminspelningar en plats där jag laddar batterierna. Känner att jag går lite på sparlåga just nu, så ett litet gig som det här gör att jag får energi fram till mellandagarna i alla fall.

Koka soppa på en gnällspik

Ibland vill jag bara gnälla. Det värsta som finns i de lägena, är uppmuntrande vänner som kommer med lösningar.
Det var ju inte det jag bad om, eller hur?

- Du borde promenera mera!
- Du borde prioritera om!
- Man kan inte bara ha roligt!

Ett stor fett "jasså", är min enda replik på det!

Personligen mår jag väldigt mycket bättre av att bara få gnälla ostört en stund. Eventuellt blir jag sporrad av ett spontant "precis" eller den lätt hopsjunkna enmansvågen.

Kverulerandet är för mig vad uppförsbacken är för joggaren. Det är trögt och ganska skönt när det är över. Skillnaden är väl att jag blir inte lika svettig.

Jin vs Jang

Igår tappade jag mitt bankomatkort. Stod svettig i kassan till Willys och hoppades att det skulle finnas slantar nog på ett kort som jag bara har för barnbidraget - det fanns det!

I morse slog det mig att jag har 40 spänn i cash tills jag får mitt nya bankomatkort. Tre till fyra arbetsdagar ska det ta och jag hoppas febrilt på tre dagar, annars får jag vänta tills på måndag. Och jag som är inne på sista dosan Catch...

MEN - så slog det mig! Ikväll ska jag delta i en marknadsundersökning och det får jag 400 kr i näven för!

Det är väl märkligt det där - hur allt tycks jämna ut sig.


Helligen

Måste öva bort mina later.

Det låter country, vad jag än sjunger. Prova-på-kursen i helgen gav mig blodad tand. Ska se om jag kan hitta någon elev på musikhögskolan som behöver en tant att träna sångpedagogik på. En rejäl duvning en gång i veckan - det vore kalas.

Var på provfilmning också. Får väl höra endera dagen om jag fick rollen. Jag ska i alla fall få mig en snyting i scenen - hoppas det inte blir för många tagningar. Då lär jag lappa tillbaka!

I otid

I helgen ska jag få mig en duvning i att sjunga Jazz, Pop och Soul. Två dagars kurs för 350 kr! Sicket fynd.

Första helgen sedan i våras som jag inte åker till ön. Har gått och grämt mig hela tiden över att jag aldrig är hemma och hinner sortera vinterkläder och bära ner tjocka jackor och kängor i källaren. Nu överväger jag en spontan humörsvängning och ska istället börja känna mig lite småduktig med att ha dunkläder och lovika framme i god tid!

Som man frågar

Kom hem vid kl 19.30 igår, med matkassar och standardfråga.

- Hej, vad har du gjort idag?

Nästantonåring låg i soffan, spelade GameBoy och standardsvarade förstrött.

- Skolkat från plugget och förlorat oskulden. Själv då?

I egenskap av mamma till tolvåringen, väljer jag att tänka att hon har humor och inte är helt sanningsenlig.

Uppe med tuppen - not!

När huvudet är fullt av knas, är det åtminstone en viss tröst att man till sist löser problemet som studsar runt däruppe som en låda med tio kg djupfrysta köttbullar på rymmen i en smal restaurangkorridor belagd med stengolv.

Du skulle sett vad det studsade!

Somnade först kl 5 i morse. En timme senare väcker Monster14 mig för att jag ska göra en tuppkam på honom. Fet chans hörru!


Chockglad

Vill du ha en liten knuff i egot så ska du lämna blod. Dom är så snälla i blodbussen och inte nog med att du får fika, du får present också!

Ett år fick jag ihop presenter till alla syrrans fem barn. Hur glada dom egentligen blev för varsin ljuslykta från Ittala, tänker jag inte ta någon som helst hänsyn till.

I ärlighetens namn blev dom gladare det året dom fick varsin alldeles egna ask Alladin. Är man sju i familjen gäller det annars att hålla sig framme när nedersta lagret ska avtäckas. Trillingnöten eller livet!

Grabbar med studs

I morse hörde jag en rolig felsägning på nyheterna. Det var några pigga fotbollshuliganer som hade blivit tagna av polisen för "Våldsamt upphopp"!

Ser du bilden framför dig?

Guldkant

Tänk vad jag har saknat det ändå. Att sjunga dansbandslåtar. Det är stor töntfaktor - jag vet, men ack så roligt det är.

Höll en liten lektion för publiken på filmfestivalen i vad som är typiskt för "dansbandska" - den fejkade stockholmskan, det höga "countrypipet" på slutet av sista rad i vers och refräng, det ständiga leendet - oavsett vad texten handlar om, det höjda ögonbrynet - men bara det ena!

Många sjöng med och när vi alla tillsammans på slutet improviserade ihop en alldeles ny dansbandslåt - både text och musik, då kände jag hur mycket jag faktiskt saknar publikkontakten.

En annan kul grej som hände igår var att en reklamfilm som jag är med i, vann första pris på Roygalan!

Vilken dag!


Ett tungt namn i branschen

Tittar igenom min gamla dansbandsgarderob för att se vad jag kan ha på mig i morgon. Tittar! Provar är inte att tänka på.

Väljer guldpaljettjackan. Då en löst hängande, fladdrande höftlång tunika. Nu har den hängt och förvandlat sig till en sådan där tajt liten bolero som tjurfäktaren bär. Kan också duga som pannband eller turban.

Tankarna går i alla fall inte riktigt i riktningen häftig, cool, Perrellisk - mer åt discokulakostym och grodan Boll.

Trots trogen tjänst för 20 år sedan och väldigt, väldigt mycket paljett, hamnar den nog i utklädningslådan efter det här.

Två klipp i ett

På 80-talet var det etappklippning som gällde. Ett typiskt veckotidningstips var att man faktiskt kunde spara in en slant på att utföra själva friseringen själv. Allt man behövde var in gummisnodd och en sax.

Hemmafixare som jag är och dessutom behöver spara en slant, fann jag mig igår kväll ståendes framför badrumsspegeln med sax i hand. 

Huvudet upp och ner över muggen, stadigt grepp om kalufsen, snipp, snapp likt Edward Scissorhands, en decimering med en dryg decimeter.

Det var först när jag såg mig i spegeln igen som jag mindes att det inte funkade på 80-talet heller.


Humorsvängningar

Ett bud kom till mig på jobbet med en bukett blommar, en ask choklad, en ballong som svävar och som det står "Happy Birthday" på. Alla människor kommer fram och gratulerar. Det är bara det att jag fyller år i april.

- Jag tyckte att du förtjänade lite uppmärksamhet!  hälsade avsändaren.

Göteborgare är verkligen inte som vi andra.

Vilken himla tur!


Bebis vs Valp

Jag är en sådan som inte blir till mig när arbetskamrater kommer och visar upp sina bebisar. Kan helt enkelt inte uppbringa engagemang. Bebisar är tråkiga tycker jag. Kommer inte ihåg vad dom heter eller hur gamla dom är. Detta verkar såra nyblivna mammor och pappor.

Men ärligt talat - vad bidrar en bebis med? När ungarna blir större däremot, när dom börjar pratar, då börjar dom bli intressanta. Barn är rädda för mig, åtminstone inledningsvis. Efter en stund brukar vi kunna hänga rättså rejält.

Tror att det beror på att jag behandlar barn som vilka människor som helst och får man ingen respons blir det snabbt tråkigt. Barn är inte dumma, bara onödigt korta.

Hundvalpar däremot... jag skulle kunna kräla en mil för att få pussa. Undrar vad det beror på? Det är ju inte så att man kan ha några djuplodade dialoger med en tremånaders rottwailer precis.


Lurifaxdax

G-Å sitter och höglyssnar på en bandad intervju som han ska redigera, Monster14 spelar GB Advance med monoton tysktecnoslinga, Nästantonåring utstöter sådana där tjut som bara förvånade småtjejer kan uppbringa. Två siameser jagar mitt morgonrockssnöre som hålls av Nästantonåring. Ibland lappar dom inte så överraskande till henne i näven med sina utspärrade klor - därav tjuten.

Officiellt sitter jag och skriver informationstexter som bland annat ska förklara skillnaden mellan medicinsk och ekonomisk invaliditet.

Ibland märker jag att dom försöker prata med mig, men jag låtsas som ingenting. Dom undrar saker som när vi ska äta lunch och sådant. Jag hör mummel, men svarar inte för jag hoppas att någon annan än jag ska bli hungrigast och fixa något att käka. Dom tror att jag är jättekoncentrerad. Dom vet inte att jag har öronproppar. Jag kan inte ens höra min egen mage kurra.


Sött

G-Å har fått akut lust att grilla. Därför är vi på väg med båten mot Donsö för att lite otippat köpa Marsmallows. Kommer förbi en grund vik. Mängder av svanar och canadagäss har samlats. Förmodligen finns där något gott att äta.

Med jämna mellanrum doppar svanarna sina huvuden och halsar mot botten, viker upp rumporna emot skyn och helt plötsligt ser hela viken ut att vara fylld av spritsade toppar av maräng.

Filmtajm

Äntligen fredag.

Sitter här med dramaten laddad med tjocka tröjan, snus och tre nyinköpta filmer.

Tillsammans är man mindre ensam, Darling och Dagboken. Tre filmer jag ville se på bio, men som jag aldrig kom iväg på.

Det här är sista helgen innan filmfestivalen - så jag måste träffa pianisten också och bestämma vilka låtar vi ska köra... Tror att jag kör en kombo - lite stand-up, lite sång och lite allsång.... och mycket vin!


OK

Nya besked har gett nya krafter och vi återgår så sakta till normala ordningen.

Den här veckan har varit en pärs, men snart är den äntligen slut. Och det är jag med.


Inte om, när.

På ett ögonblick har en väns värld vänts till kaos. Det har påverkat oss alla och det värsta för mig är att inte veta, inte kunna göra något och inte förstå.

Försöker sätta mig in i hennes sits, i tanken försätta mig i hennes situation. Då kommer tårarna och jag kan inte ens hjälpa mig själv.

Några dagar senare, lite distans, lite "livet går vidare" men med ytterligare en erfarenhet som vi helst hade sluppit.

En olycka drabbar så många fler än man anar och dom är kanske inte ens medvetna om det. Men eftersom det påverkat mig, kommer det sannolikt att påverka de jag lever med och nära.

Undrar hur många ringar ett vatten kan få innan det går över i krusning?


Gränsfall

Nu är det lattjo väder!

Tittat jag ut genom ena fönstret, stormar och spöregnar det. Vänder jag på nacken och tittar ut på andra sidan kåken, är det sol! Galet va? Förvisso fortfarande storm.

Huset är bara 55 kvm och någonstans mitt här över ligger stormens yttersta kant. Om det är någon som letar efter den och undrar alltså.

Svallningar

Man skulle kunna tro att det är kallt i havet nu. Men det är förvånansvärt varmt. Åtminstone när man kommer direkt ur bastun.

Det hade redan hunnit blåsa upp och det gick gäss på vattnet. När jag stod på badstegen, stänkte vågorna upp över mig. Det är något särskilt med att stå naken på en pinne, mitt i luften mellan himmel och djup.

All you need is löv

Det blåser upp till storm. Orkanvarning minsann! Jag ska gå till bastun om en liten stund, där finns ett fönster ut mot havet. Bättre än tv.

Jag gillar hösten. Det är en årstid med egna åsikter som den inte är rädd att släppa ut. Ibland gormar den och svär, ibland är hösten varm och på ett soligt humör. En färgstark årstid helt enkelt.

25 år

Så länge har jag jobbat här.

Har fått inbjudan till en middag och är ombedd att välja en av fyra klockor som jag ska få i present.

Ska alltså välja mellan den fula, herrvarianten av den fula, den feta och "nämn-tre-material-vilka-som-helst-låt-oss-toka-till-det-klockan"!

Vad gör man? Kan man inte få en snygg klocka så måste man ju välja en som åtminstone väcker till samtal!

Alltså - stål, pärlemor och briljanter - ganska otippat va!

Hade varit kul med gips, granit och chokladglass också - men svårt att hitta handväska som matchar.

Täckning

Exet bad mig kolla upp hur många vaccinationer Nästantonåring har fått genom åren. Särskilt viktigt är det att hon har fått sprutan mot Röda Hund, Mässling och Påslakan...

Jag tror banne mig inte att vi har garvat åt samma sak på tolv år.

På det tredje...

Jag har just ropat hem min första auktion på Tradera. Det är ju hur kul som helst! Ett klipp dessutom. Monster14 gör sin prao i en Coop-butik och en annan prao erbjöd honom en Gameboy Advance plus sex spel för 500 spänn. 

Lite saftigt tänkte jag - det är trots allt jag som får pröjsa när allt kommer omkring. Tog en rövare på Tradera och nu är ett paket på väg till mig med både Gameboy och sex spel (sicken slump va!) till det facila priset av 229 kr.

Samtidigt är jag rädd för att jag snart måste sluta på mitt fasta jobb - jag hinner inte med mina extraknäck och missbruk annars.

Bära hundhuvud

Syrrans äldsta har gift sig - i hemlighet! Får man göra så? Inte själva hemligheten alltså, utan gifta sig? Hon är ju bara en yttepytting i röd stickad tröja med flätor på, i barnstolen längst bak på cykeln!  Hur som helst är hon max 25 år...

Vad gamla folks barn börjar bli! Jag vidhåller dock att människoår gott och väl kan jämställas med hundår. I början åldras man raskt för att sedan åldras bara hälften så mycket under årets lopp. Och mot slutet blir man yngre och yngre ju äldre man blir.

Personligen känner jag mig inte en dag äldre än en bullterrier!

RSS 2.0